lauantai 26. syyskuuta 2009

25 x Kärppä

Karvalapset-blogista löydetty haaste, 25. asiaa minusta, eli Kärpästä:


1. Synnyin ihan mustana, ja se kasvattajatäti luulikin että olen äiskäkissan kaltaisesti pikimusta pikkuotus. Huijasin! Kasvatin mulle värillisiä karvoja vähän sinne tänne...

2. ...joten värini on siis kilpikonna, ja luonteeni sen mukainen. Olen vähän äkkipikainen ja omapäinen, enkä aina tykkää olla sylissä kun ihmisväki nappaa halittavaksi. Siitä osoituksena pidän vähän mekkalaa ja pistän kynnet esiin, niin aika nopsaan on toi ihmisväkikin huomannut, ettei tartte tulla halimaan jos en ite haluu.

3. Tykkäisin kauheesti syödä raksuja mutta ihmisväki tuputtaa aina kaikkia mössöjä ja jotain limaisia palasia (kuulemma kanaa ja possun sydäntä), joita sitte pitäis syödä ihan innoissaan. Pthyi. Mössöruuista jotkut on ihan hyviä, niitä vähän voin maistaa.

4. Lihavihani ei koske katkarapuja, koska ne ei oo lihaa vaan rapua! Ne on naminaminamia! Jaksan yleensä syödä melkein KOKO annoksen (toim. huom. annos = 1 (yksi) spagettikauhallinen katkiksia).

5. Mun ei oikeasti pitänyt tulla tänne Opun kaveriksi, mutta alunperin mut varannut perhe ei sitten halunnutkaan maksaa musta yhtään rahaa. Sitten se kasvattajatäti lupasi että pääsen Opun kaveriksi.

6. Aluksi en kyllä tykännyt Opusta yhtään. Se yritti tunkea ison kuononsa heti lähelle. Siks mun piti pistää se kuriin ja murisin kauhean pelottavalla äänellä.

7. Musta on tullut jo niin iso, että kun välillä painitaan Opun kanssa, niin saan selätettyä sen ihan sata-nolla.

8. Painan jo 2,8 kiloa. Se on ihmisten mielestä vieläkin aika vähän, mutta korvaan puuttuvan koon olemalla tosi söpö toisinaan...

9. En oo koskaan tänne kotiin muutettuani pissanut tai kakannut muuanne kuin laatikkoon. Pari kertaa tosin kakka jäi peppuun kiinni ja hyppäsi pois laatikosta mun mukana, mutta sitä ei lasketa...eihän?

10. Mun lempilelu on Pörrö. Se on semmoinen oranssi tupsu, jota on tosi kiva riepottaa ympäriinsä. Joskus ihmisväki nauraa kauheasti, kun leikin muka niin hassusti. Pörröön on ahkeran leikkimisen myötä tullut hassu takku. Ihmisväki uhkailee, että kohta pitää ostaa uusi pörrö, mutta en mä haluu. Välillä noi antaa semmoisen muka samanlaisen mutta sinisen pörrön, vaikka oranssi on paljon parempi...


11. Oon löytäny lelulaatikon. Ihmisväki yrittää piilottaa osan leluista aina jemmaan, mutta mää osaanki hakea omat lempparini sieltä öisin, niin että noi ei huomaa kun ne vaan nukkuu...

12. Oon aika ketterä kiipeämään. Kasvatustädin luona kiipesin lintuhäkin verkkoseinää pitkin häkin katolle ja kutsuin sitten jonkun nostamaan mut alas sieltä. Täällä kiipeän tohon puuhun ja sitten tonne eteisen naulakkoon. Nyt osaan tulla jo itse alaskin.

13. Eteisen naulakon päällä on myös kiva nukkua. Tykkään tosin enemmän käpertyä ihmisväen hattujen sekaan, kuin siihen omalle tyynylle.

14. Ihmisväellä on semmoinen kiva kirjahylly, joka on ihan vaan meitä varten, mutta vaan öisin tai silloin kun ne ei oo vahtimassa.

15. Pelkään vähän ovikellon ääntä ja vieraita ihmisiä. Siks meen aina ekaks sängyn alle piiloon ja pujahtelen nopsasti pakoon. Mutta sit jos ne ei jahtaa, niin saatan käydä vähän nuuskimassakin. Ei ne kaikki ookaan oikeasti pelottavia. Jotkut vieraat jopa leikkii mun kanssa.

16. Koirat on pelottavia, vaikka niitä pitääkin lähteä aina seuraamaan, jos nähdään niitä ulkona.

17. Käyn aina iltaisin nuuhkimassa ihmisiä, kun ne menee nukkumaan. Meen sen tädin viereen ja se tykkää jos jään sen tyynylle hetkeksi hurisemaan.

18. Aamuisin täällä aina piipittää joku juttu, jota ihmisväki säikähtää kun ne on nukkumassa vielä. Käynkin aina sängyssä tarkistamassa, että se piipitys varmasti loppuu ja ihmisillä on kaikki hyvin.

19. Kasvatustäti sanoi mua Veijariksi, mutta sit nää uudet ihmiset päätti että musta tulee Kärppä Josefiina. Kärppä siksi, että olin kuulemma niin vilkas vipeltäjä, ettei mua meinannut nähdä tai saada kiinni. Josefiina taas on "muutenvaan ihan nätti nimi, joka käy yhteen Kärpän kanssa".

20. Mulla on myös aika monta lempinimeä; Kärppyli, Kärpänder, Kärppis, Pääppä, Pämppy, Kärppäjooseppi, Kärpylä, Pörri, Pikku-Pörri...

21. Tykkään jutella ihmisille. Välillä ne aina kysyy multa juttuja, mutta ei ne taida ymmärtää mitä mä niille selitän.

22. Mun silmät on rusehtavan keltaiset, mutta niihin on pikkuhiljaa ilmestynyt vähän vihertävää.


23. Tykkään hyvänmakuisista jutuista. Oikeastaan kaikki on hyvää, paitsi pahat jutut. Tykkään nuolla mm. suihkun seinää sen jälkeen kun ihmiset on käyneet suihkussa, ihmisiä, verhoja, kukkia, papereita, ikkunaa, Oppua, lattiaa, leluja...

24. Meen aina vaatekaappiin vahtimaan, kun ihmisväki etsii sieltä uusia vaatteita. Ne ei jostain syystä oikein tajua, että on tosi tärkeä juttu vahtia, mitä vaatteita ne ottaa ja kuinka usein.

25. Mulla on toisella puolella pelkästään mustia viiksiä, ja toisella puolella mustien seassa kolme valkoista viiksikarvaa. Siksi mun mummi luulikin ekaksi, että mulla on viiksiä vain toisella puolella, kun vain valkoiset näkyivät.

7 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hei! Sulla oli niin kivoja juttuja ja hyviä kuvia, että mekin päätettiin kertoa itsestämme 25 juttua. t. Cisu ja Toto, matkivat koratveljekset

Villikissa kirjoitti...

Hauska kuva! Kiva tietää kaikkia juttuja sinusta. Onko Opusta tulossa kans tietoja ja salaisuuksia?

Mirja kirjoitti...

Kärppä oli taas nimensä mukaan nopeampi, mutta eiköhän Opun listakin pikkuhiljaa ala valmistua. Hienon neidin kun pitää tarkoin valita mitä itsestään paljastaa. ;)

Jenni kirjoitti...

Toivottavasti Oppu julkaiseen Hienon Neidin Listan pian. :)

Karvalapset kirjoitti...

Moi Kärppä! Hauska tutustua :)
"Oikeastaan kaikki on hyvää, paitsi pahat jutut" on uusi ehdoton suosikkilauseemme, jos saamme tuota mainiota lausahdustasi lainata.
Mukavia syyslehtien putoamisen vahtaushetkiä toivotellen,
Karvalapset ^..^

Viivi kirjoitti...

Hei Kärppä! Sinulla on ihan sama lempparilelu kuin meidän ipanalla eli Säteellä. Säteen lemppariväri vaan on punainen!

t. Viivi ja Säde

Mirja kirjoitti...

Juu se on jännä juttu, miten toi lempparius on kyllä tosi paljon siitä väristä kiinni. Sininen pörrö on ollut kateissa jonkun aikaa, mutta kun se löytyi niin ei se ollut yhtään kiinnostavampi, vaan edelleen piti riepottaa sitä kulunutta keltaista...