sunnuntai 14. elokuuta 2011

Punkkitorjunta

Tämän kesän uutuuksiin kuuluu The Punkkipanta!

Kun jo kevään toisella ulkoilureissulla napattiin mojova punkkisaalis, totesi henkilökunta, että jotain on tehtävä. Tietoa etsittiin erilaisista punkkiliuoksista, mutta todettiin että melko kalliiksi tulee, jos aikoo molempia kissoja koko kesän pitää liuostettuna, kun yksi paketti maksaa parisenkymppiä ja se riittää vain kuukaudeksi . Meidän ulkoilutahdilla ei mitenkään hirveän taloudellista, mutta ehkä toimivampaa jos ulkona käydään aktiivisemmin.

Tuttavan koiralla on yrttipanta pitänyt punkit loitolla, ja koska yrttipanta on luonnollinen, erilaisiin öljyihin perustuva ratkaisu, se sopii myös kissoille (toisin kuin muut koirien punkkipannat). Prismasta valikoitiin edullinen herba-max -panta (jota on myös kissoille sopiva lyhyempi malli, mutta ei tietenkään saatavilla täältä), joka on ollut käytössä koko kesän, eikä punkeista ole ollut riesaa. Yhdestä koirille tarkoitetusta pannasta pätkäistiin oma pätkä molemmille kissoille. Toiseen pätkään vaan piti viritellä kiinnitysmekanismi, kun niitä ei yhteen pantaan kuulu yhtä enempää. 


Alussa panta tuoksuu aika voimakkaasti laventelille ja sitrukselle, mutta noin viikossa tuoksu lievenee siedettävälle tasolle (tuoksuu silti edelleen). Kissatkin tottuivat henkilökunnan ennakko-odotuksien vastaisesti pantoihin tosi nopeasti, eivätkä ole hankkiutuneet niistä eroon yön aikana kuin kerran-pari per nenä. Ovelasti Kärppä piilotti omansa keittiön maton alle, ettei henkilökunta sitä löytäisi, mutta niin vaan joutui sinttikin pukemaan pannan takaisin kaulaansa. Pukeminen onkin se ikävin osuus koko touhussa. Panta on toki tyylikkään keltainen ( myös muita värejä saatavilla), joten huomaa nopeasti, jos kissa on hukannut omansa. Sekä Kärpän että Opun turkkia vasten tuo väri on aika kirkas ja näkyvä.

Luultavasti tähän vaihtoehtoon päädymme myös tulevina kesinä, sillä panta yllätti positiivisesti monessakin mielessä.

+ hinta yht. n. 5 e (yhdestä koirien pannasta molemmille kissoille)
+ riittoisa (n. 3-4 kuukautta, ei tarvitse uusia kesän aikana)
+ kissat ei vastusta
+ helppo
+ toimii (!!)

- haju (tuoksuu voimakkaasti ensimmäisen viikon ja sen jälkeen koko eläin miedosti)
- pukeminen toisinaan vaikeaa, mutta onnistuu silti

Ei kommentteja: