maanantai 14. syyskuuta 2009

Puskajussi ja kotikissa

Ihmisväki juoksenteli viikonlopun ajan ympäri eteläistä Suomea messuilla ja sukuloimassa, joten kissat kuskattiin taas reissun ajaksi "mummolaan". Jo menomatkalla koettiin dramatiikkaa, kun kuljetusboksiin ilmestyi papana. Auto seis ja siivoamaan, paitsi että Opulla oli selvästi suunnitelma ja siivoajan aseenaan käyttämä rätti joutuikin kakka-aluseksi, kun papanoita oli tulossa lisääkin. Onneksi juuri postilaatikkoon kopsahtanut puhelinluettelo vietiin juuri ennen reissua suoraan autoon, joten siivoukseen tarvittavaa paperitavaraa oli riittävästi. Kumpikaan kissoista ei onnistunut itseään sotkemaan ja haiseva vastalause heivattiin tien pientareelle ja matka sai jälleen jatkua.

Viikonlopun aikana kissat olivat saaneet saunamökkiin myös yövieraan, jota tällä kertaa ei kuulemma edes häiritty yöjuoksuilla, vaan kissat olivat nukkuneet kiltisti vieraan vieressä. Ihmisväelle ehtikin jo melkein tulla ikävä, kun kukaan ei yöllä herättänyt pudottamalla tavaroita kirjahyllystä tai puremalla varpaita.

Ennen lähtöä piti vielä ulkoilla, josko matka sitten sujuisi rauhallisemmin. Oppu viihtyi ulkomaisemia ja uudenlaista kasvillisuutta tutkimassa, mutta Kärpälle tuli jo hetken ulkoilun jälkeen kiire takaisin sisälle leikkimään tupsulelulla.

Kaiken kaikkiaan mökkielämä sujui taas mallikkaasti, eli ehkä kissat pääsevät taas joskus toistekin hoitoon. Paluumatkakin sujui rauhallisemmin, kun kissat valittivat vain viimeisen vajaan 10 minuuttia matkasta. Osan ajasta ne jopa nukkuivat (!) kopassaan. Ehkä edistystä matkustuksen suhteenkin on siis tapahtunut.

Ei kommentteja: