perjantai 19. kesäkuuta 2009

Puuprojekti

Ihmisväki raahasi jo aikoja sitten vanhempien tiluksilta koivunkarahkan tänne kaupunkiin, jotta kissoille saataisiin rakennettua kunnollinen kiipeilypuu. No sinnehän se sängyn alle jäi pölyttymään koko runko, ja vasta nyt kesällä saatiin se kaivettua sieltä rakenneltavaksi.

Kiipeilypuun resepti:
- muutama metri vankkaa (kuorittua) koivua
- sisalnarua
- jalka (miel. säädettävä)
- levyä kattoa vasten
- levyä hyllyiksi
- hyllynkannattimia
- kiss(oj)a

Koivu siis jumitettiin katon ja lattian väliin semmoisen ihan lyhyen säädettävän jalan avulla, eli jalkaa sai ruuvattua pidemmäksi, kunnes koivu oli tukevasti pystyssä. Kattoa vasten laitettiin levyn pala, jotta rappaukset ei rapise alas. Kuten nokkelimmat ehkä huomaavat, ei reseptissä mainittuja kissahyllyjä näy missään. Hyllylevyt ovat vielä askarteluvaiheessa. Puu kuitenkin vaikuttaa olevan kissaväen mieleen jo keskeneräisenä. Saas nähdä koska puuttuvat tasot saadaan valmistettua loppuun asti ja kiinnitettyä paikoilleen.

6 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Saisko kuvia siitä jalasta?

Nimim. ongelmantapaista pukkaa

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Upea kiipeilypuu ja hyvin luonnollisen näköinen. Koekäyttäjä on jo tutustumassa puun tuomiin mahdollisuuksiin. Mukavaa juhannusta! :)

Mirja kirjoitti...

Zepa: Jalka on pääpiirteittäin tällainen http://www.kalustetukut.fi/TUOTTEET/LISAVARUSTEET/Lisavar_Kuvat/SuoraSaatojalka.jpg

Eli tuolta alaosasta tuo "töppö" (http://www.kotivaruste.net/images/60mm%20kromijalka2.jpg) ruuvautuu ulospäin (meillä siinä oli jo valmiiksi kiinteä mutteri sen lattiaa vasten tulevan töpön lisäksi ruuvaamista helpottamaan ja lisäsimme itse "lukitusmutterin", joka varmistaa että jalka ei pääse itsekseen löystymään). Jalan kanssa tuli sellainen ongelma että se kanta, johon jalan säätöosa ruuvautui oli muovinen ja taipui puun painosta. Eli hitsattiin sinne jalkaan mutteri, johon se jalan "töppö" ruuvataan kiinni. Kannattaa siis valita mahdollisimman metallinen jalka, jos tuollaista olet rakentelemassa. Löytyy ihan puuilosta, motonetistä, biltemasta ja muista samantapaisista rompekaupoista. Hinta liikkuu muutaman euron tienoilla.

Kauhean vaikeasti selitettävä, pitänee ehkä yrittää valokuvata tuota meidän hitsattua versiota...

Mirja kirjoitti...

Linkit näköjään meni aika pitkiksi. Kuvat saa näkyviin kun "triplaklikkaa" koko rivin mustaksi ja kopioi osoiteriville (toisesta pitää poistaa sulkeet).

Jenni kirjoitti...

Hienoa! :) Loistava idea ja mitä ilmeisemmin myös toteutus, kun on heti päässyt käyttöön. Toivottavasti saamme sitten valmiistakin puusta kuvia - tuo on varmasti ihan kopioimisen arvoinen juttu ;)

Mirja kirjoitti...

Eiköhän siitä kuvia sitten laiteta. Hyllyt pitää vielä ensin leikata ja päällystää, ja sitten ne kannattimet pitäisi saada piilotettua tuonne narun alle ja narut kiinnitettyä puuhun paremmin (esim. liimalla) solmujen sijaan. Olkoot nyt tuollaisenaan kissojen ilona siihen asti kun saadaan niitä hyllyjä tehtyä.