torstai 9. heinäkuuta 2009

Harrastekerhossa tapahtuu

Perheen autonkuljettajalla ja ruoankantajalla on päivittäin harrasteita, joihin kissoja ei oteta mukaan. Kissat kuitenkin rakastavat mysteerien selvittämisen yrittämistä, joten tätäkin mysteeriä oli pyrittävä selvittämään, tai ainakin yritys oli kova.

Ajan myötä oli kerätty todisteita ja johtolankoja, luotu profiileja, sekä seurattu vaistoja ja vainuja, ja saatu selville, että autonkuljettajan pääasiallinen sivutoimi, joka ei sisällä kissaeläinten leikittämistä ja rapsuttelua, liittyy satavarmasti ääneen, todennäköisesti kaiuttimiin, joita on löydettävissä enemmän kuin käytössä. Ruokahuollon puolestaan epäillään viettävän päivittäin epäilyttävän paljon aikaa vaatteiden ja muiden ihmisille hämmästyttävän tärkeiden kangasriepujen parissa, jotka voitaisiin helposti korvata lämpimällä ja hengittävällä turkilla, vaikka nappulakupin täyttöaste pääsisi päivän aikana laskemaan alle huomiorajan ja juomavesi olisi jo huoneenlämpöistä.

Yrittäessään ymmärtää näiden yönukkujien outoja tapoja kissat tutustuivat päivän aikana asutuskeskuksesta löytämiinsä harrastevälineisiin. Omaehtoinen opiskelu ei kuitenkaan lopputenttiin osallistuneiden yllätykseksi kirvoittanut herkkupalatarjoilua.


Pulmakulma ei yrityksestä huolimatta vieläkään keksinyt, miten kaksijalkaisten harrasteet voivat vetää vertoja päiväunille ja katkaravuille.

2 kommenttia:

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Näin just. "Yönukkujat", se on hyvin sanottu! Toi meitäkin ihmetyttää eniten. Nukkuvat just hyvimpään rellestysaikaan! Niitten harrastuksista ei edes aleta...

Jenni kirjoitti...

Heh, muistuttaa meidän taannoista keittiökaaosta, kun kissat, tai ainakin Cisu, olivat päättäneet, että keittiiön lehtikori ei ole lehdille vaan heille. Emme ole vielä laittaneet koriin mitään, sillä viimeksi eilen sen läpi pompittiin kissa-agilitya, joten kissit pitäkööt lelunsa. Cisu myös vietti osan viime yöstä makuuhuoneen lehtikorissa, joten kissoilla on todellakin tapana a) tutkia kaikki, b) muuttaa koti mieleisekseen c) pitää päänsä. Mitäs me palvelijat.