sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Hiekanvaihtoraportti

Nyt on noin viikko kulunut siitä, kun toiseen hiekkikseen vaihdettin Odour Busteria ja toiseen jätettiin Öko Plussaa. Laatikoiden käyttöaste on karkeasti arvioiden noin 60-40 kallellaan Odour Busterin (myöh. OB) suuntaan, eli uuteen hiekkaan tehdään tarpeita ehkä hieman enemmän, kuin tuohon vanhaan.

Oppu ei alussakaan arastellut OB:tä, vaan oli ihan ilmiselvää että se uusi hiekka on samaa tarkoitusta varten kuin vanhakin. Kärppäkin kävi heti alussa laatikolla, mutta ei oikein osannut ymmärtää mihin pissa katosi (busteroiko se hajun tosiaan näin hyvin?) kun koko laatikon sisältö piti kummastellen kaapia peittäessä ympäri. Nyt kaapiminen on hieman asettunut, mutta silti toisinaan tuntuu, että Kärppää kummastuttaa tuo uusi pissansyöjähiekka.

Mitä tulee itse ongelmaan, eli Opun vaikeuksiin löytää sopiva kuoppa hiekasta, ei OB tuonut siihen ratkaisua. Oppu näyttää kyllä pitävän uudesta hiekasta, mutta laatikkotoimi ei ole helpottanut juurikaan, vaan ylenmääräistä kaivamista esiintyy vieläkin.

Ihmisväki on ihan tyytyväinen OB:n hajunpitävyyden suhteen. Paakut hajoilevat kyllä tuoreeltaan, mutta pysyvät kuivuneena hyvin kasassa. Paakut tosin ovat huomattavasti painavampia, kuin puumurupaakut. OB myös kulkeutuu kissojen mukana hieman ympäriinsä eikä sitä ole yhtä helppo harjata pois lattialta kuin Ökoa. Plussia ja miinuksia siis löytyy, mutta ainakin toistaiseksi koetta jatketaan.

1 kommentti:

Menina kirjoitti...

Kiitos hiekkaraportista :)
Meillä ruvetaan testaamaan uusia hiekkoja ja toisten kokemukset auttaa kovasti.