sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Uusia ääniä


Kärppä Josefiina, joka pari viikkoa sitten oppi hyppäämään kylppärin ikkunalaudalle, on alkanut päästellä uudenlaisia ääniä. Aiemmin Kärppä on lähinnä piipittänyt pienellä pentuäänellä. Piipitystä on kuulunut milloin mistäkin (useimmiten ruoka- tai vaatekaapista, joihin pikkukissa useinkin unohtuu). Aamulla Kärppä yllätti tervehtimällä samalla tavalla kurahtaen kuin Neiti von Oppenheimer usein. Meidän pikkupennusta kuuluu siis jo aikuisen kissan ääniä! En tiedä missä vaiheessa kissanpennut yleensä oppivat "puhumaan", sillä Oppenheimer jutteli kurinaäänillä jo meille tullessaan. Liekö Kärppä sitten ajoissa, vai myöhässä kasvuaikataulustaan...

Pieniä kasvun merkkejä on muutenkin huomattavissa. Kärppää ei vieläkään voi punnita ihmisten lattiavaakalla, jonka minimimittatulos on 2kg. Kärppä painaa sylissä punnittuna noin 1,8 kg, mikä on mielestäni melkoisen vähän, tosin eipä tuo pikkurimpula ole muutenkaan järin suuri rungoltaan. Oppu painoi meille tullessaan noin viiden kuukauden ikäisenä 2,4kg (ja on nyt jo mielestäni aikalailla täysikasvuisen kokoinen, painoa on 2,8 kg). En usko että Kärppä toukokuuhun mennessä tuollaisia lukemia saa kiinni, mutta eiköhän tästä silti ihan kunnollinen kissa kasva. Kärpän emo oli kuulemma erittäin pieni (itsehän emme koko emoa edes nähneet, vaan pennut oli (pieneläinsuojan vaatimuksesta) jätetty kasvamaan sijaiskotiin muutaman aikuisen kissan kanssa noin 8 viikon ikäisenä (jolloin emo lähti uuteen kotiin)). Kovinkaan suurta kissaa Kärpästä ei siis luultavastikaan tule, mutta eipä liene tarviskaan. Vähän voisi lihaa saada luittensa päälle ja painoa lisää.

3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Onpa ne pieniä ja siroja tyttöjä, kuvista olisin luullut isommiksi, ainakin Oppua! C on keskikokoinen ja painaa 4200 g, sekin näyttää ja tuntuu aika pieneltä. Nähtävästi pitää muuttaa asennoitumista: C onkin oikea jötikkä.
Oletteko päässeet jo kokeilemaan parvekeulkoilua?

Mirja kirjoitti...

No mutta kuuluuhan oikean herrasmiehen nyt ollakin hieman painavampi, kuin pikkuneitien. Luulen että Opun paino asettuu lopullisesti tuon kolmen kilon tienoille (tiedä sitten mitä sille painolle tapahtuu kun neiti jossain vaiheessa leikkautetaan). Tuo on kuitenkin mielestäni ihan normaali narttukissan paino, tosin isokokoisemman rodun edustajat voivat varmaan painaa enemmänkin. Toivoisin että Kärppä kasvaisi suurinpiirtein samoihin lukemiin kuin Oppu.

Toiset valjaan saapuvat luultavasti tällä viikolla postitse. Ehkä siis loppuviikosta kokeillaan lähestyä parvekkeen oveakin. Viikonloppuna voi myös olla mökkilomailua tiedossa, saa nähdä olisiko siellä maalla jo lumi hyvin sulanut...

Jenni kirjoitti...

Meillä ei muuten leikkaus ole muuttanut ruokailutottumuksia ollenkaan, vaan C on samanlainen nirso kuin ennenkin. Sen puolen vuoden aikana, minkä se on asunut meidän kanssa, painoa on tullut 200 g, mikä lienee ok, kun sinä aikana on kasvettu pennusta aikuiseksi - ja oikeaksi herrasmieheksi, heh :)