lauantai 31. lokakuuta 2009

Hiekkalaatikkovallankumous

Aiemmin tapahtunutta:
- Öko Plus pölisi, joten toiseen laatikkoon hankittiin kokeeksi Odour Busteria. OB oli hieman turhan kallista, joskin varsin toimivaa.
- Öko Plus pölisi lisää eteisen kannellisessa laatikossa ja kylppärin pikkulaatikossa kokeltiin jotain ihan surkeaa ja halpaa mikrohiekkaa, joka haisi pahalle hajusteelle eikä paakkuuntunut kunnolla.
-Ihmisväki päätti siirtää Öko Plussan kylppärin laatikkoon ja kokeilla jotain muuta kannellisessa hiekkalaatikossa.

Eli meille hankittiin nyt monien suosimaa Extreme Classicia, tarkemmin ottaen sitä ei-hajustettua odour lock versiota. Öko plus ei juurikaan pölise tuolla kylppärissä (kostea ilma, avoin laatikko), ja koska kissat ovat siitä pitäneet, päätimme jättää sen toiseen laatikkoon. Eteisen kannellinen hiekkis siis täytettiin EC:llä, ja kas kummaa, Öko Plussat ovatkin sen jälkeen olleet lähes koskemattomana kylppärissä. Ainoana miinuksena tuossa EC:ssä sanoisin sen, että eteisen matolta on huomattavasti hankalampi siivota tuota mikrohiekkaa, kun suurempia puumurusia. Paakut on pitäviä, eivätkä hajoile, ei haise, ei pölise. Eli erittäin hyvä. Ei tuokaan hiekka nyt halvimmasta päästä kyllä ole, mutta kuitenkin hieman edullisempaa kuin Odour Buster.

Tekisi mieli vielä kokeilla, että pitävätkö kissat nyt pelkästään tuosta hiekasta, vai myös tuosta kannellisesta laatikosta. Kuinka kävisi, jos EC:n siirtäisi kylppärin pikkulaatikkoon ja Öko Plussan jälleen kannelliseen lootaan? Ainakin Odour Busterin ja sen hajustetun mikrohiekan (molempia kokeiltiin kylppärissä ja samalla Ökoa kannellisessa laatikossa) kanssa käyttöaste oli laatikoissa 50-50. Molemmat kissat käyttivät molempia.

2 kommenttia:

Vulpes kirjoitti...

Meillä ollaan myös siirrytty Extreme Classiciin, Pandan tehtyä Ökoboikotin. Eri merkkisiä hiekkoja vieläkin kokeillaan josko löytyy vieläkin parempi mutta tällä hetkellä Extreme on kyllä ylivoimaisesti paras kaikista mikrohiekoista mitä olen kokeillut - ja päihittää kyllä monet normirakeiset hiekatkin. Hiekan leviäminen, tuo matolta siivoamisen vaikeus ja sängystä löytyvät hiekan murut ovat mikrohiekan miinuspuolet, mutta niitäkin on täytynyt vaan opetella kestämään, kissat kun selvästi pitävät mikrohiekasta.

Mirja kirjoitti...

Kissat kyllä tosiaan tykkää tuosta EC:stä. Hyvin harvoin asioidaan Ökolaatikossa, eli tilanne ei ole tasaantunut mitenkään.

Jotenkin tuossa Extremessä haittaa se, kun tuntuu että se hupenee älytöntä vauhtia sieltä laatikosta. Öko on ollut tosi riittoisaa, siis silloinkin kun sitä on oikeasti käytetty kissojenkin toimesta. Nyt tuntuu että tuo iso säkillinen Extremeä on kohta jo käytetty...