tiistai 19. toukokuuta 2009

Tähystäjä


Keittiömme baarijakkarat ovat Neiti von Oppenheimerin mielestä varsin hyvä tähystystaso. Jakkaralta näkee sopivasti parvekkeelle ja lähipuihin. Jos parvekkeelle sattuu eksymään jokin tirppa, saalis, niin tähystyspaikka muuttuu yleensä ikkunan ääreen mikron päälle. Joskus, tai siis yleensä, jakkarat on kyllä jätetty kissaväen mielestä aivan liian kauas ikkunoista pöydän ääreen, läheltä kun näkisi paljon paremmin kuin kaukaa.

Kissakuvahaasteessa esitäänkin tällä viikolla tasoja. Tämä tähystystaso on meillä vielä kissoille sallittu, samoin mikron päällinen, mutta hellalle tai tiskipöydälle meneminen on ankarasti kielletty, ja tämän kissat ovatkin oppineet. Muutoin tasorajoituksia ei talostamme juurikaan löydy.

3 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Kiva paikka tarkkailla maisemia.
Miten olet saanut opetettua kissat uskomaan, ettei mennä tietyille paikoille?!?Ei ne ryökäleet meillä vaan usko mitään!

Mirja kirjoitti...

Sitkeä vesisuihkuttaminen pennusta lähtien, jos väärille tasoille eksytään. Kissat tietävät varsin hyvin, että työtasoille ja hellalle ei ole asiaa, mutta ei se siis estä siellä käymästä. Heti hypätään alas pöydältä, jos huomataan että ihmisiä liikkuu kohti keittiötä. Usein öisin löytyy myös pesusieni/karhunkieli jostain muualta kuin tiskipöydältä. Kissat syyttävät tietysti kotitonttuja moisesta tavaroiden siirtämisestä.

Zilga kirjoitti...

Kyllä ne tähystystasonsa hakevat tilanteen mukaan.
Ei meilläkään ole kuri purrut, ne ovat siellä missä milloinkin on paras taso tähystellä.