torstai 21. toukokuuta 2009

Uteliaisuus kissan tappaa


Liekö syynä kasvava innostus ulkoiluun, vai kevään herättämät pikkulinnut, ötökät ja tuoksut, mutta lämpimien ilmojen myötä avautuneet tuuletusräppänät houkuttavat. Ikkunat on uskallettu pienelle raolle avata, koska kissa tuskin - eli helposti - onnistuu siitä pakenemaan. Tiedä sitten käykö tältä korkeudelta laskeuduttaessa huonosti, vai innostuuko kissa omaehtoisesta ulkoilemisesta niin, ettei takaisin tule, mutta ruokahuoltoa tämä uteliaisuus ei juurikaan hellyyttänyt.

Parin päivän päästä ikkunaan asennettiinkin kalterit. Nyt ikkuna saa olla selällään auki. Ihmisille riittää happea ja kissoille hajuja. Luulisi hyttysverkon läpi näkyvän huonommin kuin lasin, mutta Kärppä tykkää tähystää nykyään enemmän verkon takana kuin ikkunan läpi. Kenties istumaergonomia on ikkunan karmilla parempi, kuin näytön tai pöydän päällä.

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Meillä kytätään kumpi saa paremman paikan siinä hyttysverkon edessä nenä kiinni verkossa.... ja tarvittaessa kiivetään kaverin yli pitkin verkkoa. Toistaiseksi verkko on kiipeämisen kestänyt.

Jenni kirjoitti...

Meillä kytätään tälläkin hetkellä ikkunalaudalla istuen ja verkon läpi tuijottaen. Verkot ovat olleet meillä jo jonkin aikaa, mutta C ei ole kertaakaan yrittänyt purra tai repiä niitä. Hyvin siis toimivat. Verkkoikkuna on erinomainen pikaratkaisu tilanteessa, jossa kissa kiljuu täyttä huutoa, että ulos pitäisi päästä. Verkkoikkunan avaaminen rauhoittaa aina hetkeksi.