perjantai 9. tammikuuta 2009

Pönttöpää

Hankittaessa sisäsiisti neiti aiheutti hieman harmaantumista päälaella epäröidessään vessakäytöksensä suhteen. Ruoka ja juoma kelpaa, mutta mitään ei mirristä tuntunut tulevan ulos. Luonamme oli joko loppumaton ruoansulatuskanava, tai matollekakkaamisongelma. Ruokailun päätteeksi neitiä käytettiin tutustumiskierroksella purupöntöllä, vahdittiin tekemisiä ja seurattiin kuopimisia. Muutonsekaisessa asunnossa riittää laatikkoa ja muovipussia, nurkkaa ja piilopaikkaa, johon on hyvä kätkeä päästönsä. Etenkin suihkukaivo tuntui kiinnostavan.

Toisinaan maukuvan von Oppenheimerin päädyttyä kantokyydillä käymälän puolelle, pissa tapahtui onnistuneesti. Peitteleminen hakee hieman, mutta tarve päätyy laatikkoon. Isoa hätää tosin pihdattiin vieläkin. Olikin päivänä eräänä, kun neiti vessakaveriksi lähdettyään kuopaisi pariin kertaan suihkukaivoa ja kyykistyi ylle. Samassa korkeampi voima tarttui kourallaan mirriin ja esitteli uutuuttaan hohtavan, keltamustan ja tyylikkään kissakäymälän, mikä neitiä epäilytti. Peljännytkö lie, mutta hetken kiertelyn jälkeen tie vei jälleen suihkukaivolle kököttämään, mutta tällä kertaa ohjeistus meni perille ja laatikko kelpasi. Syyksi nihkeydelle on vahvasti epäilty paakkuuntumattoma puupellettejä, mutta biohajoavasta tavarasta ei mielellään luovuttaisi.

Tämän jälkeen suihkukaivoon laitettiin hieman käsisaippuaa ärsykkeeksi - omenanhajuistako lie - mitä kerran haistettuaan neiti livahti heti laatikolleen runsaalle pissalle. Yhä vieläkin hieman jännittää, mikäli kissa naukuu tai ei, kolistelee tai on hiljaa, näkyy tai piileskelee, vaikka todistetusti osaakin mennä itse pikku kissojen huoneeseen ja ilmoittaa mennessään tekemisistään. Tiedä sitten mikä syynä, mutta tuntuu kuin neiti olisi tarkka laatikon siisteydestä, eikä muhjuuntunut pelletti houkuttelisi. En ihmettelisi, mutta jos yön ylitse joutuu poissa olemaan, pitää ilmeisestikin yrittää keksiä asiaan ratkaisu.

PS. Talon naisväestä vanhempi onnistui leikin keskellä esittelemään mielenkiintoiseksi piilovaihtoehdoksi työhuoneen roskakorin, mistä miesväki ei innostunut lainkaan. Neiti kyllä mielellänsä hyppää roskikseen ja käpertyy kerälle. Ammatinvaihdoksen tehnyt roskakori valeltiin sisäisesti sitruunamehulla, mikä ei ilmeisestikään neitiä suuremmin haittaa. Kuinka kävikään...

Ei kommentteja: