keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Neiti von Tuho, osa 2

Neidillä on komeat kynnet, kuten kunnon kissalla kuuluukin. Tästä on tosin koitunut muutamia ongelmia. Neiti tassuttaa, siis polkee tassuilla ja ojentelee kynsiä, poikkeuksellisen lujaa ja keskittyneesti. Aikaisemmilla kissoilla kotopuolessa ei ole ollut taipumusta näin kivuliaaseen kynsimiseen, vaan tassuttaminen on ollut kevyttä töpöttelyä.

Noh, sylissä olemista tuo Opun tassuttelu ei kuitenkaan kauheasti haittaa. Alta pääsee nopeasti pois ja kissaa ei ole pahimman kynsivimman aikaan pakko pitää sylissä. Neidillä on kuitenkin tapana illalla ja aamuyöllä kiivetä isäntäväen viereen nukkumaan ja ensin tassutella hetki, ennen kerälle kierähtämistä. Tämän seurauksena ennen niin satiininen pussilakanamme muistuttaa nykyisin enemmänkin froteepyyhettä kaikkine lankanyppyineen. Vaatteissa tai muissa tekstiileissä en ole tuhoja huomannut.

Taitaa mennä kynsisakset ostoslistalle, ennen kuin kaikki pussilakanat on uusintakunnossa. Toivottavasti kissa on leikkuuoperaation suhteen yhteistyöhaluinen. Aiemmasta kynsienleikkuuhistoriasta ei ole tietoa ja aikalailla ensikertalainen tässä on itse omistajakin. Maatilallamme kissat olivat nimittäin ulkokissoina, eikä niiden kynsiä koskaan leikelty.

1 kommentti:

Hra Mäykynen kirjoitti...

Meillä menee kynsienleikkuu kivuttomasti, kun leikataan silloin kun kissa on ihan väsähtänyt ja nukkuu. Jos muulloin yrittää leikata, niin menee leikkimiseksi ja kynsisaksia pitää yrittää purra aina tilaisuuden tullen. Eiköhän Oppukin hommaan totu.