tiistai 20. tammikuuta 2009

Neiti von Tuho?

Hiiremme ovat hajoamispisteessä. Arvelin tosin jo kaupassa, että niinkö tuon höyhenpyrstöisen hiirilinnun höyhenistä on ensimmäisen leikkituokion jälkeen jäljellä mitään. Yllättäen yksi höyhen on vielä tallella. Korva tosin löytyi eilen lattialle hylättynä. Mustalta hiirulaiselta taas puuttui osa häntää. Muutenkin mustan hiirun karvapeite vaikuttaa siltä, että voi hyvin olla että lähiaikoina kyseinen turri luo nahkansa.


Kestääkö vastaavat lelut muissa kissatalouksissa pidempään, vai onko neiti von Oppenheimer erityisen tuhoisa?

3 kommenttia:

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kulutustavaraahan nuo ovat, mutta onneksi myös hinnaltaan halpoja. Lisäksi lintuhiiri toimii hyvin myös ilman pyrstöä. Tuhoamisvauhti on ainakin meillä ajan myötä hiukan hidastunut ja nykyään hiirulaiset pysyvät jo paremmin ehjinä. Suurempi ongelma on niiden joukkopako sohvien ja eräiden muiden huonekalujen alle. Vaikka kymmenen hiirtä heittäisi lattialle, niin muutaman minuutin leikin jälkeen ne ovat kaikki kadonneet. Sitten niitä kaivellaan harjanvarsilla tms. ties mistä herra Mäykysen valvoessa vieressä etsintäoperaation etenemistä.

Vulpes kirjoitti...

Meillä myös leluhiiret (ja aika monet muutkin kissojen lelut) on ihan kulutustavaraa. Ensimmäisenä hiiriltä katoaa yleensä hännät ja sitten korvat ja muut irtoavat härpäkkeet. Suosikkihiiret on niin vastustamattomia, että niiltä revitään jopa nahat irti niin että jäljellä on enää muovinen "runko" (joka sekin yleensä vielä kelpaa leikkeihin).
Yksi vanha nahkahiiri (joka on Pandan ehdoton lemppari) on yhä edelleen kuin uusi. Häntä ja korvat sekä muut ruumiinosat ovat yhä paikoillaan. En muista mistä olen tuon aikoinani ostanut, mutta tällaisia lelujen pitäisi ehdottomasti olla: kestää pikkupetojen saalistusleikkejä pitkään. :)

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Meillä on huomattu tuo sama ilmiö - hiiristä ja muista leluista irtoaa osia jo miltei ensikiskaisulla. Edellinen kissani ei syönyt mitään ylimääräistä, mutta Kollo imuroisi suuhunsa kaiken pienen (takana yksi suolitukos) ja nykyään se saa leikkiä itsekseen vain kovilla palloilla.