sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Sulkasato


Zoopluspaketin saapumisen jälkeen meitä on kohdannut sulkasato. Paketin mukana tullut höyhenhuiska osoittautui suureksi hitiksi, ja tässä viikon ajan sillä onkin leikitty varsin aktiivisesti. Koska Oppu sairasteli hieman ja oli täten aika vaisu koko viikon, on Kärpällä ilmeisesti ollut tekemisen puutetta päivisin, sillä kotiinpalaajia on usein ollut odottamassa melkoinen sulkasato ympäri asuntoa. Kärppä ei siis leikittäjiä kaipaa, vaan se riepottaa huiskua yksin ympäri asuntoa. Höyheniä tippuu matkan varrelle, kun Pikkuneiti von Tuho on riehakkaana.


Tällä hetkellä huiskassa on jäljellä viisi höyheneksi laskettavaa riekaletta (ylin kuva on kaksi päivää vanha, eli nykykunnossa jäljellä on ehkä noin kolmasosa tuosta höyhenmäärästä). Yksi niistä riekaleista on enää juuri ja juuri kiinni. Mitäs sitten tehdään, kun kaikki sulat ovat pudonneet?!

3 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Oi kun on suloinen kuva Kärpästä.Kovin on vielä pikkusen näköinen, mutta niin ihanan reipas kisuli.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Meillä on joskus kasattu noita huiskuja uudestaan, jos sulkasato on ollut hyvin nopea. Pahasti pureksitut sulat tietysti lentävät roskikseen, mutta jokseenkin ehjinä irroneet voi yleensä liimata tai sitoa takaisin. Tuo teidänkin kuvan huiskumalli näyttää siltä, että tuon sulkien ympärillä olevan muovisuojuksen saa ehkä jotenkin vedettyä syrjään. Sen jälkeen voi liimata/sitoa sulat takaisin ja suojus sitten takaisin.

Mirja kirjoitti...

Pienen tutkiskelun jälkeen totesimme, että huiskun kiinnitys on juurikin kuvailemasi kaltainen. Höyhenet on suurimmaksi osaksi kerätty talteen, joten ehkä tuon huiskun saa vielä ehjättyä jotenkin... On ollut niin mieleinen lelu kyllä, että hyvä vaan jos saadaan se vielä kuntoon.