sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Ulkomaailman haju

Ihmisväki on viikonlopun ajan viettänyt suhteellisen paljon aikaa kylpyhuoneessa. Liikaakin, ainakin kissojen mielestä. Meneillään on pienimuotoinen petsausprojekti, ja muuta sopivaa tilaa ei huoneistosta oikein löydy, kuin kylpyhuone. Huoneen saa sopivasti eristettyä kissoilta ja ilmanvaihtokin "toimii" tuuletusikkunan kautta. Säännöllisin väliajoin oven taakse ilmestyy mauku tai kaksi, tiedustelemaan että josko kohta olisi valmista. Kissoilta on kuitenkin kylpyhuoneen myötä tilapäisesti poistettu käytöstä Neiti von Oppenheimerin paras tuijotuspaikka tuuletusikkunan reunalta ja Kärpän suosima hiekkalaatikko. Onneksi on hankittu myös toinen vessakoppi eteiseen, ja molemmat osaavat käyttää sitä. Yllättävän rauhallisesti kissat kuitenkin tuohon suljettuun kylpyhuoneeseen ovat suhtautuneet.

Eilen illalla kuitenkin huomattiin, että petsin tuoksu leviää tuuletuksesta huolimatta oven ali muuannekin, ja tuuletusta päätettiin lisätä myös muissa huoneissa. Ulkomaailman haju tulvi sisään siinä määrin, että kissojakin alkoi kiinnostaa. Kohta olikin kaksi pientä karvanassua kuono ikkunan raossa (Kärppä ihmetteli alempaa, kun ei ihan vielä yllä). Kumpikaan ei onneksi yrittänyt ikkunasta ulos asti, vaikka useampaankin kertaan Oppu kävi haistelemassa ikkunaa. Ehkä on tosiaan aiheellista hankkia kesäksi parvekkeelle verkko, niin pääsevät sitten lämpimämmällä ilmalla haistelemaan luontoa hieman enemmänkin.

6 kommenttia:

Hra Mäykynen kirjoitti...

Onkos teillä valjaita ajateltu kokeilla? Valjaat päällä pääsee myös mukavasti tutustumaan ulkomaailman jännittävyyksiin.

Mirja kirjoitti...

Valjaat, tuo ikuisuusprojekti. Pelottaa mennä kaupasta ostamaan, kun kaikki vaikuttaa jotenkin rimpuloilta (soljet ja liitokset on kauhean heikon tuntuisia, tai sitten materiaali väärä), ja ne, jotka on jämäkämpiä, vaikuttaa siltä, etten osaa valita oikeaa kokoa. Niinpä ajattelinkin, että väsäisin ompeluihmisenä itse noille valjaat nahasta ja jostain jämäkästä nylonremmistä. On vaan projekti toistaiseksi aikalailla ajatuksen tasolla. Ehkä kesäksi sitten...

Jenni kirjoitti...

C odottaa hetkellä millä hyvänsä saapuvia mittatilausvaljaita! Tilattiin ne täältä ja saadaan superedullisesti: http://www.arjasart.com/ (mustin ja mirrin valmisrimpulat ovat kympin kalliimpia). Blogiin on tulossa sitten kokemuksia, kunhan kisu saadaan valjastettua... Noi Vänttiset olivat netin mukaan jopa voittaneet Kuningaskuluttajan (muistaakseni) valjastestin, joten odotukset ovat korkealla.
Meilläkin on saatu kevään tullen vihiä ulkoilman hajusta. Ikkunat ovat olleet kiinni, mutta ovea me ihmiset joudutaan välillä ikävä kyllä käyttämään. Viimeisen kuukauden ajan C o onnistunut joka viikonloppu karkaamaan ulos 1-4 kertaa... Onneksi ei kauas, kun ei oikein tykkää lumesta. :)

Mirja kirjoitti...

Juurikin noita vänttisen valjaita olen kuolaillut, mutta kun en tiedä osaanko valkata oikeankokoisen päälenkin ja muutenkin. Ajattelinkin, että jos saisi aikaiseksi, niin rakentelisin itse vähän samantapaiset, mutta ehkä säädettävällä päälenkillä.

Ulos meillä ei onneksi karkailla, kerrostalossa kun asutaan. Rappukäytävä on ensimmäisenä vastassa ja sitä ennen pitää selvitä tuulikaapista läpi. Taannoisella mökkireissulla tosin vähän jännitti, että jos kissat pääsevätkin vahingossa ulkoilemaan suoraan ulko-ovesta, mutta näyttivät pelkäävän pakkasta vielä sen verran, että suurempaa kiinnostusta ovea kohtaan ei osoitettu.

Jenni kirjoitti...

Hei taas. Lähetin Arja Vänttiselle sähköpostikyselyn ja hän kertoi, mitkä mitat tarvitaan ja lupasi laittaa valjaat laskun kera postiin. Niitä voi kuulemma vielä korjauttaa sitten jälkikäteenkin, jos ei heti tunnu hyvältä. Eli kuulostavat ainakin todella hyviltä valjailta, toivottavasti ovatkin!

Jenni kirjoitti...

Nyt me saatiin ne valjaat. Ne ovat C:n mielestä ihan halvaannuttavan hyvät :) Aika hassua "ulkoilua" harrastaa meidän karvaherra...